Kesolimpa med parmesan

Åh, alltså det här brödet! Kesolimpan fick sig verkligen ett lyft med parmesanen och fick både mer smak och blev mycket saftigare. Nästa gång ska jag prova att ha i ännu lite mer. Jag menar, mitt motto är ju ”more is more”.

Kesolimpa
16 skivor

Ingredienser

50 g smör
3 ägg
2 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
1 dl skalade sesamfrön
100 g keso
1/2 msk bakpulver
Ca 0,75 tsk salt
1 dl riven parmesan eller Grana padano


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång form med bakplåtspapper.

2. Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser och använd elvisp för att arbeta ihop dem till en deg. Det gör inget om det är lite synliga klumpar med keso.

3. Klicka ut degen i formen. Använd en sked för att trycka ner den ordentligt i formen och jämna till så att ytan blir slät.

4. Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet fått innertemperaturen 90 grader, ca 30-35 minuter. Låt svalna och skär upp i skivor.
Klart!

Tips!

Jag skivar upp hela limpan och fryser sedan in dem i små förpackningar om 3-4 skivor. Då tinar de snabbt!



Näringsvärde per skiva
Kcal 119
Protein 5 g
Kolhydrater 1,5 g
Fett 10 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s