Karréstek i ugn

Det skulle blivit räkor med aioli till middag igår (ja, egentligen fläsk med löksås enligt planeringen men vi ville kasta om dagarna), men när min man hade slutat jobba så hade fiskdisken tyvärr stängt. Som tur var hade jag ändå förberett en karréstek som grillades i ugnen i två timmar och var klar tills han kom hem. Såsen gjorde jag på skyn från steken och maten blev jättegod! Första gången jag gjort just karréstek faktiskt, men det var ju hur enkelt som helst. Och nu har vi middag för imorgon också!

Karréstek i ugn
4 portioner

Ingredienser

1 kilo karréstek
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
0,5 tsk svartpeppar
2 msk soya
2 msk chilisås, ketchupvarianten
1 msk sweet chili-sås
3 cm riven ingefära


Gör så här:

1. Blanda samman allting till marinaden. Späd ev med mer chilisås och soya ifall marinaden blir för tjock. Den ska vara rinnig, inte som en pasta. Lägg köttet och marinaden i en plastpåse och marinera i minst 3 timmar.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg steken i en ugnssäker form, antingen smord eller med bakplåtspapper i.

3. Grilla i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar, tills innertemperaturen är 85 grader. Ta ut formen och låt köttet vila under aluminiumfolie i tio minuter innan det skärs upp.

Klart!

Tips!

Använd skyn till att göra en supergod sås genom att smälta en rejäl klick smör och blanda ut med grädde. Smaka av med salt, peppar och vitlök eller vitlökspulver.


Näringsvärden per portion (125 g)
Kcal 200
Protein 20 g
Kolhydrater 1,5 g
Fett 12,5 g


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s