Paj med kalkon och mozzarella/ Kycklingpaj med svamp

Två matiga pajer med en god pajbotten som skall gräddas tills den blir hård och krispig.  Även goda att äta kalla och med en vit, kall sås på crème fraiche och vitlök. Eftersom jag råkade radera bilden på den första pajen så bjuder jag på två recept i det här inlägget!

Paj med kalkon och mozzarella/ Kycklingpaj med paprika
6 portioner

Ingredienser

Pajbotten (1 paj)
40 g smör
2 dl mandelmjöl
1,5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
1/2 tsk salt

Fyllning kalkonpaj
150 g skivad kalkon
250 g (två bollar) mozzarella
2 ägg
0,5 dl vispgrädde
1,5 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt

Fyllning kycklingpaj
0,5 grillad urbenad kyckling
50 g paprika
70 g champinjoner
2 ägg
3 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
70 g mild ost i skivor

Gör så här:
1. Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg. Enklast går detta i en matberedare och med rumstempererat smör. Annars kan du värma smöret snabbt och använda en elvisp. Tryck ut i en paj- eller springform och ställ i frysen medan ugnen värms till 200 grader.

2. Grädda pajskalet i ca 8-10 minuter i mitten av ugnen. Känn på bottnen så att den blivit genomgräddad.

3. Kalkonpaj: Skär eller klipp kalkonen i bitar. Riv mozzarellan med ett rivjärn. Fördela i pajskalet.

Kycklingpaj: Fördela kycklingen i pajskalet. Lägg paprikan och champinjonerna, skurna i bitar, ovanpå.

4. Vispa samman ägg, vispgrädde, matlagningsgrädde och salt. Häll äggstanningen över fyllningen. Skiva osten till kycklingpajen och lägg ovanpå äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter.

Klart!

Tyvärr råkade jag radera bilden på kalkonpajen, så jag bjuder på kycklingpajen med paprika!


Näringsvärden kalkonpaj, per portion
Kcal 516
Protein 27,3 g
Kolhydrat 6,4 g
Fett 41,1 g


Näringsvärden kycklingpaj, per portion
Kcal 531
Protein 28 g
Kolhydrater 8 g
Fett 42 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s