Sockerfri ”nutella”

Någon mer som älskar hasselnötskräm? Den här sockerfria ”nutellan” är så där härligt bitig och chokladig och passar utmärkt att toppa yoghurten, kvargen eller varför inte ketobrödet med? När jag blir riktigt sugen så tar jag en sked direkt ur burken … 😉

Den här gången misslyckades jag lite med att rosta nötterna, så de blev lite brända. Men det var lite tur i oturen ändå för det blev väldigt gott, en mer intensiv nötsmak!

Sockerfri ”nutella”
200 g, ca 20 portioner

Ingredienser
200 g hasselnötter
1 1/2-2 msk kakao
2 msk sötningsmedel

Gör så här:
1. Lägg hasselnötterna på en plåt. Rosta dem i 225 grader ca 8-10 minuter. Passa så de inte bränns!

2. Låt nötterna svalna. Lägg dem sedan i en plastpåse och gnid dem mot varandra så att skalen lossnar. Häll nötterna i ett torrt durkslag och dunka/skaka loss de sista skalen.

3. Mixa nötterna i en matberedare tills det har blivit smör, det tar några minuter. Häll i 1 1/2-2 msk kakao och 2 msk sötningsmedel. Mixa tills det blandat sig och smaka av med eventuellt lite mer kakao eller sötningsmedel.

Klart!


Näringsvärden per tesked (Ca 10 g)
Kcal 59
Protein 2 g
Kolhydrater 2 g
Fett 6 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s