Köttfärssoppa

En riktigt gräddig köttfärssoppa passar utmärkt så här på hösten, eller hur? Jag toppar med en rejäl klick crème fraîche och serverar gärna med en skiva kesobröd med smör och ost! Soppan innehåller ca 12 g kolhydrater, vilket betyder att man får hålla igen lite på dem under dagen för att fortfarande hålla sig keto. Vill man minska ytterligare på kolhydraterna kan man använda vispgrädde istället för matlagningsgrädde och ta bort grönsakerna helt.

Köttfärssoppa
4 portioner

Ingredienser
500 g köttfärs
70 g champinjoner
50 g morötter
3 vitlöksklyftor
400 g passerade tomater
3 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 tsk paprikapulver
1,5 tsk salt
1 fond du chef ”Beef”
svartpeppar
chilipulver

Till servering:
Crème fraîche
Persilja

Gör så här:
1. Hacka champinjonerna och riv moroten. Fräs champinjoner, pressad vitlök och köttfärs i en klick smör.

2. Tillsätt passerade tomater, grädde, fond du chef, vatten och kryddor. Låt småputtra och smaka av med svartpeppar och chilipulver.

3. Rör ner de rivna morötterna och låt koka ett par minuter tills de har blivit mjuka. Servera soppan med en klick crème fraîche, en kvist persilja och gärna lite ketobröd!

Klart!


Näringsvärden
Kcal 483
Protein 27 g
Kolhydrater 12 g
Fett 37 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s