Kesolimpa

Många LCHF-bröd jag provat på har så mycket ägg i degen att det nästan smakar som en bakad omelett. Som tur är gillar jag att hitta på egna recept och idag trixade jag ihop en kesolimpa som var riktigt god! Endast 1,5 gram kolhydrater per skiva, vilket gör det lätt att hålla sig keto!

Kesolimpa
16 skivor

Ingredienser
50 g smör
3 ägg
2 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
1 dl skalade sesamfrön
100 g keso
1/2 msk bakpulver
Ca 0,75 tsk salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång form med bakplåtspapper.

2. Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser och använd elvisp för att arbeta ihop dem till en deg. Det gör inget om det är lite synliga klumpar med keso.

3. Klicka ut degen i formen. Använd en sked för att trycka ner den ordentligt i formen och jämna till så att ytan blir slät.

4. Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet fått innertemperaturen 90 grader. Låt svalna och skär upp i skivor.

Klart!

Tips!
Jag skivar upp hela limpan och fryser sedan in dem i små förpackningar om 3-4 skivor. Då tinar de snabbt!



Pålägget var nästan slut här hemma, men med ett rejält lager smör så räckte det med en ynklig liten ostskiva.

Näringsvärden per skiva
Kcal 111
Protein 4 g
Kolhydrater 1,5 g
Fett 9 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s