Kesoplättar

Jag älskar plättar och pannkakor! Det känns alltid som en extra lyxig dag när det vankas pankisar till frukost. Den här smeten kan man förbereda dagen innan om man vill spara tid. Den blir ganska tjock, men klicka ut den i stekpannan och platta sedan ut plättarna. Jag äter dem med lite vispad grädde och några tinade, mosade hallon, lågkalorisylt eller sockerfri nutella. Det blir en stor portion som du blir ordentligt mätt på och därför passar den även som lunch. Mums!

Kesoplättar
1 portion

Ingredienser
2 ägg
0,75 msk fiberhusk
1 dl keso
1/4 tsk salt
1 nypa vaniljsocker (snåla inte!)
2 msk vatten

Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser till en slät smet. Låt den svälla ett par minuter eller över natten i kylskåp.

2. Smält lite smör eller kokosfett i en stekpanna. Klicka ut smeten och platta till plättarna med stekspaden. Stek på medeltemperatur tills plättarna fått fin färg på båda sidor.

3. Servera med valfritt tillbehör!

Klart!


Näringsvärden
Kcal 373
Protein 20 g
Kolhydrater 6 g
Fett 39 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s