Ingefärashot

Så här i förkylningstider vill jag ha någonting som både lindrar och river till vid halsont. Ingefära i hett vatten är ett gammalt knep som många sångpedagoger tipsar om och jag kan vittna om hur effektivt det är!

Gör en hel flaska med ingefärashots så har du på lut i kylen. Den är hållbar i ca en månad. Jag använder sötningsmedel i min, men honung går bra för den som kör mer liberalt.

Ingefärashot

Ingredienser
200 g färsk ingefära
1 liter vatten
ca 5 msk sötningsmedel
1/2 pressad citron

Gör så här:
1. Riv ingefäran i matberedare eller på ett rivjärn. Du behöver inte skala den.

2. Lägg den rivna ingefäran i en kastrull tillsammans med 1 liter vatten. Låt koka på låg värme under lock i ca 25-30 minuter.

3. Sila av ingefäran.

4. Tillsätt sötningsmedlet och rör tills det har löst upp sig. Smaka av med citron och eventuellt mer sötningsmedel.

5. Häll upp i glasflaska och förvara i kyl. Skaka flaskan innan du häller upp en shot.

SKÅL!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s