Chokladmousse med avokado

En vän till mig hävdar att det heter avokadomousse med chokladsmak. Mycket möjligt, men det här låter godare tycker jag!

Den här desserten är perfekt att göra om du har gamla, bruna avokados hemma. Eller, om du som jag alltid har otur när du försöker få tag i perfekt mjuka men öppnar upp dem och ser att de är helt bruna inuti (det där tricket med att pilla bort knoppen funkar inte!). Avokadons fett gör moussen härligt krämig. Om det smakar avokado? Jag tycker att man kan känna det, men de som inte vet om det kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Med kokosgrädde blir det ytterligare smak och mejerifritt, men vanlig grädde med valfri fetthalt är också jättegott. En ny spännande mousse som jag absolut tycker att du ska prova!

Chokladmousse med avokado
3 port

Ingredienser
2 avokados
100 g grädde eller kokosgrädde
1 msk kakao
Ca 2 msk sötströ
En nypa vaniljpulver
Gör så här:
1. Gröp ur avokadorna och ta bort kärnan. Mixa tillsammans med grädde och kakao tills du har en slät, klumpfri massa.

2. Smaka av med sötströ och vaniljpulver. Mixa.

3. Lägg upp i glas. Servera gärna med en klick vispad grädde, några tinade mosade hallon och lite kokoschips!

KLART!



Näringsvärden per portion (utan vispgrädde, hallon och kokoschips)
Kcal 206
Protein 3 g
Kolhydrater 4 g
Fett 19 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s